dijous, 10 de març de 2011

Agulles de sobrassada

Voleu tastar una recepta típica de Menorca? Doncs poseu-vos el davantal i a cuinar! Aquí teniu la recepta de les agulles de sobrassada que els alumnes de 1r varen fer la setmana passada.

Ingredients per a la pasta:
½ kg de farina
200 g de sèu de porc
125 cl d’aigua
1 tros de llevat de pa (aproximadament 40g)

150g de sobrassada
1 ou

Elaboració:
Posau el llevat dins un got amb prou d’aigua, just teba, perquè tapi. Si l’aigua fos massa calenta, el llevat no faria efecte. Deixau el llevat dins l’aigua durant tres minuts.

Dins un ribell, feis un volcà amb la farina i posau el sèu de porc dins el cràter. Treis el llevat de l’aigua, el feis miques i el posau també dins el cràcter. Ho pasteu ben a consciència mentre hi afegiu a poc a poc primer l’aigua on heu reblandit el llevat i després més aigua teba fins a fer un total de 125 cl d’aigua.

Quan tingueu la pasta, en feis una bolla amelonada i la tapau amb un tros de roba neta i eixuta. La deixau tovar dins el mateix ribell en un lloc de temperatura càlida.

Un cop la pasta hagi pujat fins el doble del seu gruix inicial (aproximadament un hora a l’hivern i la meitata de temps a l’estiu)l'aplanau fins que quedi ben fina. Talleu un tros i posau dins un poquet de sobrassada al mig i feis un xurro amb sa pasta.

Bateu l’ou i amb un pinzell pintau les agulles.

Posau les agulles damunt una llauna per a coure-les dins el forn a 160º durant 20 minuts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada